Casa Silva Sauvignon Blanc Reserva 2004

Beoordeel deze wijn
Waardeer deze wijn: 12345    of plaats een reactie
Waardering: 0

Casa Silva
2004
Chili
2008, 2007, 2006

Sauvignon Blanc Reserva is te koop bij:

Beschrijving van Sauvignon Blanc Reserva 2004

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘oude wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘nieuwe wereld’.Casa Silva één van de meest bekroonde wijnhuizen van Chili, met als hoogte punt de waardering ‘Beste Zuid-Amerikaanse producent in 2000’

Wijnhuis Casa Silva

Casa Silva is één van de meest bekroonde wijnhuizen van Chili. Bij Casa Silva staat kwaliteit hoog in het vaandel, alle druiven worden bij Casa Silva met de hand geplukt en worden bij binnenkomst nogmaals geselecteerd. In het bijzonder de wijnen gemaakt van Carmenère, de ‘eigen’ inheemse druif van Chili en Sauvignon Gris worden geoogst van wijnstokken die meer dan 80 jaar oud zijn. Hierdoor krijgen ze hun karakteristieke en intense smaak.
Casa Silva wijnen Alle wijnen worden door de hele familie Silva geproefd voor ze gebotteld worden.Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘oude wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘nieuwe wereld’.   De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid en is de aanplant van de druiven flink uitgebreid. Bij de aanplant van de nieuwe wijngaarden is zorgvuldig gekeken naar de beste locaties om de verschillende druiven te telen, ook wel Micro Terroir genoemd. De familie is van mening dat Colchagua Valley één van de beste regio’s in Chili is voor de aanplant van blauwe druiven. Vooral aan de voet van het Andes gebergte, in de recentelijk aangeplante Los Lingues wijngaard, blijken deze druiven meer dan uitstekend te gedijen. Met name de resultaten met de Carmenère druif zijn hier bijzonder goed. Daarnaast komt van deze wijngaard voortreffelijke Cabernet Sauvignon. Op basis van deze twee druiven worden uitstekende topwijnen gemaakt. 
Hoewel Chileense wijnen internationeel veel succes hebben en de exporten van het langste land ter wereld de laatste jaren met sprongen zijn gestegen, heeft Chili toch ook wel wat problemen. Met name dreigt soms een imago van eenvormigheid, van soepele en gemakkelijke wijnen, soepel en open, zonder bewaarmogelijkheden. Wijnen vooral gemaakt op het fruit, maar niet altijd met de stevigheid die wijnen nét even interessanter maakt. En na de stormachtige ontwikkelingen rond de wijnen van de Nieuwe Wereld, die hand in hand ging met de opkomst van fruitige en soepele wijnen, lijkt het tij een beetje te keren, en willen de wijndrinkers toch wijnen met wat meer pit. Een Chileens bedrijf dat anticipeert op deze ontwikkeling is Casa Silva, een dynamisch familiebedrijf in Colchagua Valley, enige honderden kilometers ten zuiden van hoofdstad Santiago. De wijnen van dit bedrijf onderscheiden zich door hun kwaliteit en karakter.

Meer over Casa Silva

Casa Silva Sauvignon Blanc Reserva 2004


» Plaats een reactie op Casa Silva Sauvignon Blanc Reserva 2004
12345

LET OP: Het is niet toegestaan voor o.a. wijnhandelaren/wijnprofessionals om b.v. verkooppunten via reacties te onder de aandacht te brengen. Dit soort reacties kunnen worden verwijderd.
Heeft u deze wijn in uw assortiment? Geef dit dan aan via uw (gratis) Wine Professional account!
Verstuur uw reactie

Casa Silva


Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077
Ook Premium Partner worden?

Overige partners

ADCWIJNEN (Amsterdam)

Telefoon: 020 - 301 84 01

Wijnhuis Soons (Domburg)

Telefoon: 0118 - 216 877

Rozee Wijnhandel (Cadzand)

Telefoon: 0117 - 392 308

Mark van Duijn Wijnen (Den Haag)

Telefoon: 06 - 129 894 06

Schouten wijn & gedistilleerd import b.v. (Den Haag)

Telefoon: 070 - 345 42 02
Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen